B96 / BE

Det finns två olika släp körkort att välja mellan; B96 och BE.

För att kunna ta dig an vägen med både bil och släp, där den samlade vikten överstiger 3,5 ton, krävs det att du innehar ett specifikt släp körkort. Det finns två tydligt definierade alternativ för dig att välja mellan: B96 och BE. Dessa alternativ ger dig en väg framåt när det gäller att hantera större fordon på våra vägar och säkerställa en smidig transport.

 

Här nedan finner du en tydlig jämförelse mellan släp körkorten

För B96 gäller en maximal totalvikt på 4250 kg, medan BE ger dig en möjlighet att hantera totalvikter på upp till 7000 kg. Skillnaderna mellan dessa behörigheter utvecklas vidare när vi betraktar utbildningsprocessen. Att nå behörigheten för att köra med B96 & BE innefattar vanligtvis en körlektion, och det är ofta en fördel att ta denna väg på trafikskolan. Genom att lära dig under handledning av erfarna instruktörer, ökar dina chanser att smidigt klara ditt körprov och bemästra körningen med lätthet. Däremot inkluderar BE-utbildningen extra steg, såsom ansökan om körkortstillstånd, genomförande av ett teoriprov och en mer grundlig säkerhetskontroll vid uppkörningen.

I vårt BE-paket ingår följande:

Vi har konstruerat våra utbildningspaket för att försäkra att du når den önskade kompetensnivån för säker och effektiv körning. Vårt BE-paket inkluderar ett bokpaket med teoriböcker, en körövning på 120 minuter samt möjlighet att hyra det nödvändiga ekipaget vid provtillfället. Detta omfattande paket är prissatt till 4450 kr, och det är utformat för att ge dig alla verktyg du behöver för att lyckas.

I vårt B96-paket ingår följande:

Vårt B96-paket riktar sig också till dig som önskar en väg in i körning med släp. Paketet inkluderar 120 minuters körövning, och liksom i det andra paketet har du möjlighet att hyra det nödvändiga ekipaget vid provtillfället. Detta paket är prissatt till 3600 kr och syftar till att vara en lättillgänglig och kostnadseffektiv väg till din önskade körkompetens.


Oavsett om du väljer BE eller B96,

strävar vi efter att ge dig en heltäckande och välinformerad utbildningsupplevelse. Vårt mål är att du ska känna dig trygg och kapabel att hantera både bil och släp på våra vägar. Våra erfarna instruktörer står redo att stödja dig genom varje steg av processen, och vi försäkrar att du får den bästa möjliga förberedelsen för att bemästra körning med släp på ett säkert och ansvarsfullt sätt.