Riskettan

Riskutbildning omfattar både teori och praktik

Del 1 (riskettan) handlar om riskerna i trafiken ex. riskfyllda beteenden, alkohol och trötthet. Den går du här på Trafikskolan.

Del 2 (risktvåan/halkan) är praktisk träning i halt väglag. Den anordnas på Sviestad motorstadios halkbana.

Planerade datum för del 1 (riskettan)

På vår E-handel syns alla planerade datum. E-handeln hittas på en knapp längst upp i högra hörnet.

För att boka: Klicka på knappen "E-handel" uppe i högra hörnet och välj sedan "Riskettan" som produkt för att komma till betalning. När betalningen är genomförd är ni bokade på kursen.

Alla kurser är fredagar kl. 09.00-12.45 och hålls på vår trafikskola på Vasavägen 13

För att delta på kursen måste du kunna tala och förstå svenska.
Ta med legitimation till kursen

(YOU MUST BE ABLE TO UNDERSTAND AND SPEAK SWEDISH TO PARTICIPATE IN THE COURSE).

På Riskutbildning 1 (Riskettan) diskuterar vi riskfyllda beteenden i samband med bilkörning såsom trötthet, droganvändning, mobiltelefonanvändande, grupptryck mm. Utbildningens mål är att göra dig till en riskmedveten förare som tar mogna och förnuftiga beslut i trafiken.

För att uppnå nollvisionen, där målet är 0 svårt skadade eller döda i trafiken är det viktigt att du som förare kan identifiera och ta ställning till risker och händelser som du kommer att möta i trafiken.

Avbokning/ombokning ska ske senast 24 timmar innan kursstart, efter det debiteras fullt pris. Om du känner dig sjuk så stanna hemma men du måste meddela oss så vi vet om du att du inte kommer. Det går att maila om vi inte svarar i telefonen.

Info om kursen

Ta med legitimation till kursen!

Vi bjuder på fika på rasten.

Del 2 innehåller dagens riskutbildning, som genomförs på halkbanan. Både del 1 och 2 ska vara genomförda innan teoriprov kan göras på Trafikverket. Mer info finns på www.korkortsportalen.se.