Riskettan

Riskutbildning omfattar både teori och praktik

Del 1 (riskettan) handlar om riskerna i trafiken ex. riskfyllda beteenden, alkohol och trötthet. Den går du här på Trafikskolan.

Del 2 (risktvåan/halkan) är praktisk träning i halt väglag. Den anordnas på Sviestad motorstadios halkbana.

Planerade datum för del 1 :    

Fredag 29/10  fullbokad

Fredag 19/11 få platser kvar

Fredag 26/11 få platser kvar

Torsdag 9/12 

För att boka: Klicka på knappen "E-handel" uppe i högra hörnet och välj sedan "Riskettan" som produkt för att komma till betalning. När betalningen är genomförd är ni bokade på kursen.

 

 

Alla kurser är  kl. 09.00-12.45 och hålls på vår Trafikskola på Vasavägen 13.

Avbokning/ombokning ska ske senast 24 timmar innan kursstart, efter det debiteras fullt pris.
Om du känner dig sjuk så stanna hemma men du måste meddela oss så vi vet om att du inte kommer. Det går att maila om vi inte svarar i telefonen.

linkopings.trafikskola@telia.com

 

 

Info om kursen:

På Riskutbildning 1 (Riskettan) diskuterar vi riskfyllda beteenden i samband med bilkörning såsom trötthet, droganvändning, mobiltelefonanvändande, grupptryck mm. Utbildningens mål är att göra dig till en riskmedveten förare som tar mogna och förnuftiga beslut i trafiken.

För att uppnå nollvisionen, där målet är 0 svårt skadade eller döda i trafiken är det viktigt att du som förare kan identifiera och ta ställning till risker och händelser som du kommer att möta i trafiken.

För att delta på kursen måste du kunna tala och förstå svenska (YOU MUST BE ABLE TO UNDERSTAND AND SPEAK SWEDISH TO PARTICIPATE IN THE COURSE).

Ta med legitimation till kursen

Vi bjuder på fika på rasten.

Del 2 innehåller dagens riskutbildning, som genomförs på halkbanan. Både del 1 och 2 ska vara genomförda innan teoriprov kan göras på Trafikverket. Mer info finns på www.korkortsportalen.se.