Riskettan

Riskutbildning omfattar både teori och praktik

Del 1, även kallad riskettan, är en teoretisk utbildning som handlar om riskerna i trafiken. Det handlar om exempelvis riskfyllda beteenden, alkohol och trötthet. Denna utbildning gör du hos oss här på Trafikskolan.

Del 2, även kallad risktvåan/halkan, är praktisk träning i halt väglag. Den anordnas på Sviestad motorstadios halkbana och går att boka via oss.

Riskutbildning 1

På våran E-handel hittar du alla våra planerade datum för riskettan. För att boka : Klicka på knappen "E-handel" och välj sedan "Riskettan" som produkt för att komma till betalning. När betalningen är genomförd är du bokad på kursen. Medtag legitimation vid kurstillfället, vi bjuder på fika under rasten!

Avbokning/ombokning ska ske senast 24 timmar innan kursstart, efter det debiteras fullt pris. Om du känner dig sjuk så stanna hemma men du måste meddela oss så vi vet om att du inte kommer. Det går att maila om vi inte svarar i telefonen.

För att delta på kursen måste du kunna tala och förstå svenska.

You must be able to understand and speak Swedish to participate in the course. Otherwise, you have to bring your own translater.

Under Riskettan diskuterar vi riskfyllda beteenden i samband med bilkörning såsom trötthet, droganvändning, mobiltelefonanvändande, grupptryck mm. Utbildningens mål är att göra dig till en riskmedveten förare som tar mogna och förnuftiga beslut i trafiken.

För att uppnå nollvisionen, där målet är 0 svårt skadade eller döda i trafiken, är det viktigt att du som förare kan identifiera och ta ställning till risker och händelser som du kommer att möta i trafiken.

Riskutbildning 2

Den praktiska riskutbildningen genomförs på halkbanan. För att boka in detta via oss behöver du först köra minst en körlektion. Det är av säkerhetsskäl så att vi ska kunna säkerställa att du kan hantera och manövrera bilen. 

Både riskutbildning del 1 och 2 ska vara genomförda innan teoriprov kan göras på Trafikverket. Mer info finns på www.korkortsportalen.se.